Protecția organică a viilor și livezilor împotriva dăunătorilor

 

Degradarea stării mediului la nivel global, care afectează negativ sănătatea umană, îi determină pe fermierii din întreaga lume să își revizuie abordările privind agricultura.

Astfel, în ultimele decenii, producătorii agricoli preferă din ce în ce mai mult soluții ce țin de agricultura durabilă, ceea ce implică reducerea presiunii pesticidelor asupra mediului.

Prin urmare, mulți dintre ei introduc preparate ecologice și naturale în sistemele de protecție a culturilor pentru a le proteja împotriva bolilor și dăunătorilor.

Ținând cont de aceste particularități, experții companiei UKRAVIT recomandă pomicultorilor și viticultorilor să acorde atenție insecticidului natural Zahvat Oil (ulei vegetal, 800 g/l (86%)).

Aceasta este o soluție naturală și sigură pentru combaterea dăunătorilor culturilor pomicole și viței de vie. Produsul are acțiune de  contact. Când ajunge pe suprafața corpului insectelor, a ouălor sau a pupelor, formează o peliculă subțire care provoacă asfixierea (sufocarea) dăunătorului și, de asemenea, lipește ouăle de afide și acarieni, ceea ce face imposibilă eclozarea acestora. 

Produsul este eficient pentru menținerea sub control a unui spectru larg de dăunători ai culturilor fructifere și viței de vie – specii hibernante de acarieni, afide, purici de frunze, molii, lăcuste?, păduchi și demonstrează o eficiență sporită în diferite etape ale dezvoltării dăunătorilor.

În plus, Zahvat Oil este o metodă excelentă de prevenire a răspândirii mucegaiului. Prin urmare, specialiștii companiei UKRAVIT recomandă includerea acestui produs în complexul măsurilor de protecție primară realizate la începutul sezonului – pentru tratarea pomilor fructiferi și viței de vie.

Un avantaj semnificativ al Zahvat Oil este faptul că efectul acestuia este vizibil imediat după tratament – în 30 de minute și are rol protector pe termen lung. În același timp, datorită compoziției sale naturale, este absolut sigur pentru culturi, precum și pentru animalele cu sânge cald, oameni și mediul înconjurător. 

Mai mult, Zahvat Oil poate fi folosit în calitate de adjuvant pentru a îmbunătăți acțiunea pesticidelor. Datorită proprietăților sale de penetrare ridicate, ajută substanțele active să pătrundă mai repede prin depunerile de ceară și contribuie, de asemenea, la o mai bună aderare a soluției de lucru pe suprafața plantei.

Detaliile cu privire la modul de utilizare a produsului Zahvat Oil pot fi obținute de la specialiștii companiei OBEREGAGRO, reprezentantul oficial al companiei UKRAVIT în Republica Moldova.